رشد 11 درصدی درآمدهای شرکت گل گهر در روزهای خاموش صنعت

زینب غضنفری

منطقه معدنی گل گهر در استان کرمان به سبب داشتن سنگ آهن با غنای بالا به عنوان یکی از مناطق معدنی در جهان شناخته می شود که از دیرباز تاکنون مورد توجه بوده است.

آثار موجود و حفاری های باقی مانده در این منطقه حاکی از آن است که این معدن در قرون گذشته مورد شناسایی و بهره برداری قرار گرفته است. سن تقریبی یک نمونه از سرباره کوره های قدیمی که از سنگ معدن گل گهر استفاده می کرده، در حدود 900 سال تخمین زده می شود.

به گزارش عصراقتصاد،در دوره معاصر، عملیات اکتشاف و پی جویی طرح سنگ آهن گل گهر در سال 1348 توسط شرکت خصوصی ایران باریت آغاز و سپس با همکاری شرکت ژاپنی ماروبنی ادامه یافت و از سال 1353 به شرکت ملی فولاد ایران واگذار گردید. منطقه گل گهر در شش آنومالی مجزا در مجموع ذخیره ای بالغ بر 1200 میلیون تن سنگ آهن دارد.

پیشینه بسیار قدیمی سبب شده تا شرکت معدنی و صنعتی گل گهر به غول معدنی در منطقه تبدیل شود و این قدمت در بزنگاه ها و بحران ها خود را نشان می دهد.

اکنون کشور در دوران ناترازی انرژی به سر می برد و این چالش به حدی شدت گرفته که نه تنها صنایع کشور، بلکه بر خلاف سال های گذشته خانوارها و زندگی مردم عادی را نیز تحت تاثیر قرار داده است. کمبود برق در سال جاری به شدت بیشتر از سال های قبل بوده و کارخانه ها و صنایع تولیدی مدت زمان بسیار بیشتری را درگیر محدودیت های مصرفی و قطعی برق بودند.

در این وانفساه، شرکت گل گهر از جمله معدود تولیدکنندگانی بود که توانست گلیم خود را از آب بیرون بکشد و چالش ناترازی انرژی را به گونه ای سپری کرد که ضرر و زیان چندانی متوجه سهامداران و سرمایه گذاران خود نشود.

بر اساس گزارش های منتشر شده، این شرکت در دوره 9 ماهه منتهی به آذر 1403 نزدیک به 95 هزار و 515 میلیارد ریال سود خالص کسب کرد که در مقایسه با همین مدت از سال 1402 که چالش ناترازی انرژی شدت کمتری داشت، یک هزار و 635 میلیارد ریال رشد نشان می دهد.

این رشد به مدد افزایش درآمدها به همراه کنترل هزینه ها تحقق یافت و به همین دلیل حاشیه سود ناخالص با افزایش 3 درصدی، در سال جاری به 22 درصد رسید.

سود عملیاتی شرکت گل گهر در 9 ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش 21 درصدی دارد که بهبود فرایندهای عملیاتی و تولیدی را روایت می کند.

طی عملکرد 10 ماهه سال جاری، مبلغ درآمدهای حاصل از فروش محصولات نزدیک به 595 هزار و 882 میلیارد ریال گزارش شده که نسبت به همین مدت از سال گذشته رشد قابل قبول 11 درصدی دارد.

یکی از تغییراتی که در سال جاری در شرکت گل گهر شاهد هستیم و سهم قابل توجهی در رشد درآمدها و سودآوری داشته، افزایش میزان صادرات کنسانتره سنگ آهن و گندله است که با توجه به افزایش قیمت ارز در داخل کشور، درآمد ریالی مطلوبی را به صندوق های این شرکت واریز کرده است؛ هر چند که شرکت ها ناچار به بازگرداندن ارز حاصل از صادرات به نرخ نیما که کمتر از قیمت واقعی آن است، هستند.

مقدار صادرات با افزایش 136 درصدی از 757 هزار تن در 10 ماهه منتهی به دی سال قبل به 1.8 میلیون تن در سال جاری رسید و 81 هزار میلیارد ریال از کل درآمدهای حاصله از محل فروش به مشتریان خارجی بوده است. این در حالی است که زنجیره فولاد همواره با چالش صادرات مواجه بوده و موانع بسیاری در مسیر صادرات محصولات معدنی و صنعتی ایجاد شده است.

با بهره برداری از پروژه بهبود کیفیت و افزایش ظرفیت خط 4 تولید کنسانتره، میزان تولیدات و فروش شرکت معدنی و صنعتی گل گهر دستخوش تغییرات مثبت خواهد شد و در سال های آتی وضعیت عملیاتی شرکت به مراتب بهتر از اکنون خواهد بود و روندهای صعودی درآمدزایی و سودسازی این غول معدنی کماکان ادامه خواهد داشت.

تگ ها درآمدهای شرکت گل گهر گل گهر منطقه معدنی گل گهر

نظرات

captcha